Biskupský chlebík SCD

Biskupský chlebík SCD

Potrebujeme:

4 vajcia
100 g medu
125 g masla
150 g mletých orechov
30   g sušených sliviek
30   g sušených marhúľ
20   g hrozienok
20   g kokosových lupienkov
50   g nasekaných orechov (lieskovce,mandle. kešu)
3/4 ČL sódy bic.
1/2 PL banánovej múky na obalenie sušeného ovocia
nastrúhaná kôra z 2 citrónov (citróny umyjeme v horúcej vode so sódou bicarbónou, aby sme odstránili chemický postrek.)

 

Postup:
Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Slivky, marhule a hrozienka nasekáme a posypeme banán. múkou. Maslo vymiešame s medom, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme nasekané orechy, kokosové lupienky, sušené ovocie obalené v múke a citrónovú kôru. Na záver vmiešame sneh z bielkov, mleté orechy a sódu bicarb. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú vymastíme a vysypeme kokos. múkou. (Ja používam teflónovú formu, stačí ju postriekať olejom.) Pečieme 60 min.pri 150 st. Po upečení necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.

No Reviews

Postup

1.

Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Označiť ako dokončené
2.

Slivky, marhule a hrozienka nasekáme a posypeme banán. múkou. Maslo vymiešame s medom, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme nasekané orechy, kokosové lupienky, sušené ovocie obalené v múke a citrónovú kôru.

Označiť ako dokončené
3.

Na záver vmiešame sneh z bielkov, mleté orechy a sódu bicarbonu.

Označiť ako dokončené
4.

Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú vymastíme a vysypeme kokos. múkou.

Označiť ako dokončené
5.

Pečieme 60 min.pri 150 st. Po upečení necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.

Označiť ako dokončené