Farmárske kurča na pomarančovej šťave

Farmárske kurča na pomarančovej šťave

Potrebujeme:

1 väčšie farmárske kurča
šťava zo 4 väčších pomarančov
šupka z 1 pomaranča
200 ml suchého červeného vína
soľ,  ml. biele korenie
Postup:
Umyté a osušené kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme. Pomaranče odšťavíme, jeden pomaranč ponoríme do horúcej vody, do ktorej pridáme sódu bikarbónu, aby sme šupku pomaranča očistili od chemických postrekov.  Porcie kurčaťa poukladáme do pekáča, zalejeme pomarančovou šťavou, vínom a nakrájanou šupkou z pomaranča. Prikryjeme a pečieme v rúre 90-100 min. pri 120 st. Potom vrchnú časť pekáča odložíme a dopečieme ešte 20 min. pri 200 st.
Podávame s ľubovoľným pečivom SCD, alebo zeleninovým šalátom.
No Reviews

Postup

1.

Umyté a osušené kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme.

Označiť ako dokončené
2.

Pomaranče odšťavíme, jeden pomaranč ponoríme do horúcej vody, do ktorej pridáme sódu bicarb., aby sme šupku pomaranča očistili od chemických postrekov.

Označiť ako dokončené
3.

Porcie kurčaťa poukladáme do pekáča, zalejeme pomarančovou šťavou, vínom a nakrájanou šupkou z pomaranča. Prikryjeme a pečieme v rúre 90-100 min. pri 120 st.

Označiť ako dokončené
4.

Potom vrchnú časť pekáča odložíme a dopečieme ešte 20 min. pri 200 st. Podávame s ľubovoľným pečivom SCD, alebo zeleninovým šalátom.

Označiť ako dokončené