Pečený slivkový lekvár SCD

ľahký

Na pečený slivkový lekvár SCD potrebujeme:

6kg zrelých sliviek
4 ČL cejlónskej škorice

Postup:
Umyté slivky odkôstkujeme a čiastočne rozmixujeme. /ponorným mixérom/. Pridáme cejlónsku škoricu, rozdelíme na dva hlboké plechy a dáme piecť do teplovzdušnej rúry pri teplote 150st. 3 hodiny.
Každých 30 min. slivky premiešame. Upečený lekvár nalejeme do umytých pohárikov, zatvoríme a strerilizujeme ešte 20 min.
Po otvorení rýchlo spotrebujeme, nakoľko nepoužívame žiadne konzervanty.

No Reviews

Postup

1.

Umyté slivky odkôstkujeme a čiastočne rozmixujeme. /ponorným mixérom/.Pridáme cejlónsku škoricu, rozdelíme na dva hlboké plechy a dáme piecť do teplovzdušnej rúry pri teplote 150st. 3 hodiny.

Označiť ako dokončené
2.

Každých 30 min. slivky premiešame.

Označiť ako dokončené
3.

Upečený lekvár nalejeme do umytých pohárikov, zatvoríme a strerilizujeme ešte 20 min.

Označiť ako dokončené
4.

Po otvorení rýchlo spotrebujeme, nakoľko nepoužívame žiadne konzervanty.

Označiť ako dokončené