Slovenské halušky v SCD úprave

Slovenské halušky v SCD úprave pre 3-4 osoby:

Halušky:
250g uvareného zeleru
2 vajcia
1 ČL oleja
1/2 ČL soli, 1 ČL sušeného cesnaku

 

Ostatné suroviny:
150g uvarenej zlatej repy
150g slaniny
50g cibule
120g syra NIVA  /RIVAL

 

Postup:
Uvarený zeler nakrájame a rozmixujeme s vajciami, pridáme olej, osolíme, okoreníme, vmiešame banánovú múku a vypracujeme husté cesto. Postavíme variť vodu do
väčšieho hrnca. Medzitým nakrájame slaninu na malé kocky a dáme pražiť. Ak je slanina takmer upražená, pridáme nakrájanú cibuľu. Do mäsitej slaniny pridáme olej,
aby nezhorela. Uvarenú zlatú repu nakrájame na malé kocky a krátko opečieme s cibuľou a slaninou. Odstavíme. Do vriacej vody sádžeme cez haluškárnik halušky. Odstavíme hneď, ako sme sádzali posledné halušky. Necháme postáť bez varu 1 min. Scedíme, nepreplachujeme, vsypeme do horúcich škvariek s cibuľou a repou. Pridáme jogurt a nastrúhaný syr. Zľahka premiešame a podávame.
No Reviews

Postup

1.

Uvarený zeler nakrájame a rozmixujeme s vajciami, pridáme olej, osolíme, okoreníme, vmiešame banánovú múku a vypracujeme husté cesto.

Označiť ako dokončené
2.

Postavíme variť vodu do  väčšieho hrnca. Medzitým nakrájame slaninu na malé kocky a dáme pražiť. Ak je slanina takmer upražená, pridáme nakrájanú cibuľu.

Označiť ako dokončené
3.

Do mäsitej slaniny pridáme olej, aby nezhorela.

Označiť ako dokončené
4.

Uvarenú zlatú repu nakrájame na malé kocky a krátko opečieme s cibuľou a slaninou. Odstavíme.

Označiť ako dokončené
5.

Do vriacej vody sádžeme cez haluškárnik halušky. Odstavíme hneď, ako sme sádzali posledné halušky. Necháme postáť bez varu 1 min.

Označiť ako dokončené
6.

Scedíme, nepreplachujeme, vsypeme do horúcich škvariek s cibuľou a repou. Pridáme jogurt a nastrúhaný syr. Zľahka premiešame a podávame.

Označiť ako dokončené