Tekvicový prívarok s kešu smotanou a bylinkami

30 minút

ľahký

4 porcie

Potrebujeme:
1000 g mladej tekvice (maslovej)
150g cibule
1 PL masla/oleja/
soľ,1 žĺtok
250 ml kešu smotany
1 PL citr.šťavy
1 čļ med
1 PL záhr.bylinky/majoránka,kari/,kôpor/

Postup:
Očistenú a jadrovníka zbavenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Na masle /oleji/ speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme, okoreníme  a dusíme do mäkka./35 min/. Do rozmixovanej kešu smotany pridáme žĺtok, prevaríme a odstavíme. Dochutíme citr. šťavou a medom, pridáme kôpor. Podávame s volským okom, grilovaným syrom, alebo SCD chlebíkom.

 

 

No Reviews

Postup

1.

Očistenú a jadrovníka zbavenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Označiť ako dokončené
2.

Na masle /oleji/ speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme, okoreníme  a dusíme do mäkka./35 min/.

Označiť ako dokončené
3.

Do rozmixovanej kešu smotany pridáme žĺtok, prevaríme a odstavíme.

Označiť ako dokončené
4.

Dochutíme citr. šťavou a medom, pridáme kôpor. Podávame s volským okom, grilovaným syrom, alebo SCD chlebíkom.

Označiť ako dokončené