Veľkonočná hrudka SCD

ľahký

Na menšiu hrudku potrebujeme:
500ml mandľového /kešu/ mlieka
5 vajec
1/2 ČL soli, 1/2 ČL ml.bieleho korenia, 1/2 ČL údenej papriky, 1 nasekanú jarnú cibuľku /medvedí cesnak/

Postup:
Mandľové /kešu/ mlieko si pripravíme tak, že 30 g olúpaných mandlí /kešu/ namočíme do 200ml studenej vody minimálne na 2 hodiny.
Potom rozmixujeme na jemno a dolejeme vodu do 500ml.
Mlieko dáme do hrnca na mierny plameň, vlejeme rozšľahané vajcia, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme dovtedy,kým sa zrazí vaječná masa a oddeľuje sa voda. Zmes opatrne vylejeme do sitka vystlaného gázou /utierkou/ , vyžmýkame, sformujeme do hrudky, zaviažeme. Zavesíme nad umývadlo tak,aby prebytočná tekutina odtiekla. Odporúčam hrudku robiť večer, ráno je potrebné odbaliť ju z utierky a môžete ju ihneď krájať.

No Reviews

Postup

1.

Mandľové /kešu/ mlieko si pripravíme tak, že 30 g olúpaných mandlí /kešu/ namočíme do 200ml studenej vody minimálne na 2 hodiny. Potom rozmixujeme na jemno a dolejeme vodu do 500ml.

Označiť ako dokončené
2.

Mlieko dáme do hrnca na mierny plameň, vlejeme rozšľahané vajcia, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania privedieme k varu.

Označiť ako dokončené
3.

Varíme dovtedy,kým sa zrazí vaječná masa a oddeľuje sa voda.

Označiť ako dokončené
4.

Zmes opatrne vylejeme do sitka vystlaného gázou /utierkou/ , vyžmýkame, sformujeme do hrudky, zaviažeme.

Označiť ako dokončené
5.

Zavesíme nad umývadlo tak,aby prebytočná tekutina odtiekla. Odporúčam hrudku robiť večer, ráno je potrebné odbaliť ju z utierky a môžete ju ihneď krájať.

Označiť ako dokončené