Vianočný kapor na bielom víne s medom

Pre 4-6 osôb potrebujeme:
1 väčší kapor /pitvaný/
3 PL oliv.oleja
150-200 ml suchého bieleho vína
4 str.cesnaku
100 g póru /biela časť/
1 PL medu
soľ, ml.biele korenie
Postup:
Kapra obrežeme vcelku okolo chrbtice tak, aby nám vznikli väčšie filety /4-6 ks/. Filety jemne narežeme  z mäsitej strany priečne, aby sa prerezali malé kostičky.
Hlavu a ostatné kosti odložíme na rybaciu polievku. Filety osolíme a okoreníme. Na zohriatom oleji pomaly opečieme z obidvoch strán, pridáme nasekaný cesnak, a pór tiež nakrájaný na drobno. Krátko  opečieme, podlejeme bielym vínom, podusíme 5 min., polejeme medom, jemne premiešame, odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou. Podávame s karfiolovo-tekvicovým pyré.

No Reviews

Postup

1.

Kapra obrežeme vcelku okolo chrbtice tak, aby nám vznikli väčšie filety /4-6 ks/.

Označiť ako dokončené
2.

Filety jemne narežeme  z mäsitej strany priečne, aby sa prerezali malé kostičky. Hlavu a ostatné kosti odložíme na rybaciu polievku. Filety osolíme a okoreníme

Označiť ako dokončené
3.

Na zohriatom oleji pomaly opečieme z obidvoch strán, pridáme nasekaný cesnak, a pór tiež nakrájaný na drobno. Krátko  opečieme, podlejeme bielym vínom, podusíme 5 min., polejeme medom, jemne premiešame, odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou.

Označiť ako dokončené
4.

Podávame s karfiolovo-tekvicovým pyré.

Označiť ako dokončené