Francuzáky SCD s parmezánom

30 minút

ľahký

4 porcie

Potrebujeme:
2-3 mladé kaleráby
250 g morčacej šunky /salámy/ bez dextrózy
2 vajcia uvarené na tvrdo
1 surové vajce
250 ml mandľovej /kešu/ smotany
70 g parmezánu
1 ČL bylinkovej soli, drvená rasca, olej na vymastenie formy

Postup:
Kaleráby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Do vymastenej formy poukladáme 1/2 plátkov kalerábu. Posypeme drvenou rascou. Navrstvíme nakrájanú šunku,
potom nakrájané varené vajíčka a opäť plátky kalerábu. V smotane rozšľaháme surové vajce s bylink. soľou a zalejeme francuzáky. Pečieme 1 hodinu pri 170 stupňoch.
Vyberieme z rúry, posypeme strúhaným parmezánom a dáme naspäť do rúry dopiecť 10 min.
Podávame s kvasenou uhorkou, alebo ľubovoľným šalátom.

 

 

No Reviews

Postup

1.

Kaleráby očistíme a nakrájame na tenké plátky.

Označiť ako dokončené
2.

Do vymastenej formy poukladáme 1/2 plátkov kalerábu.

Označiť ako dokončené
3.

Posypeme drvenou rascou. Navrstvíme nakrájanú šunku, potom nakrájané varené vajíčka a opäť plátky kalerábu.

Označiť ako dokončené
4.

V smotane rozšľaháme surové vajce s bylink. soľou a zalejeme francuzáky.

Označiť ako dokončené
5.

Pečieme 1 hod. pri 170 st.

Označiť ako dokončené
6.

Vyberieme z rúry, posypeme strúhaným parmezánom a dáme naspäť do rúry dopiecť 10 min.

Označiť ako dokončené
7.

Podávame s kvasenou uhorkou, alebo ľubovoľným šalátom.

Označiť ako dokončené