Ostrokyslá polievka SCD

45 minút

ľahký

4 porcie

Ostrokyslá polievka SCD

ostrokysla polievka
Potrebujeme:

1 ks kuracie prsia (200g)
2 ks mrkvy (200g)
100 g zeleru
100 g g póru (biela časť)
150 g čerstvých húb (šampiňóny, hliva)
20 g nakrájaných  sušených húb (judášovo ucho)
1/2 čerstvej žltej papriky
1 jarná cibuľka
1 ČL nasekaná čilli paprička
1 ČL nastrúhaný zázvor
2 vajcia
2 500 ml vody
10 g práškovej želatíny (napočať v 200ml studenej vody)
1 PL medu
50 ml octu
soľ, 1 ČL drvenej rasce, 1 ČL kurkumy, 1/2 ČL ml.čier.korenia

Postup:

Sušené nakrájané huby namočíme do studenej vody cez noc. Do väčšieho hrnca do studenej vody vložíme umyté kuracie mäso a namočené huby.
Pór, mrkvu,zeler a ošúpanú papriku nakrájame (nastrúhame) na drobno a vložíme do polievky. Osolíme, okoreníme a varíme asi 45min (mäso musí byť  uvarené).
Uvarené mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť. Šampiňóny (hlivu) tiež nakrájame na drobno a pridáme do polievky aj so zázvorom a čilli papričkou. Krátko povaríme.
Jarnú cibuľku nakrájame na tenké prúžky a pridáme do polievky s narezaným mäsom. Vajcia rozšĺaháme s trochou vody, nalejeme na povrch polievky a necháme prevarť, odstavíme. Dosladíme medom, okyslíme octom.  Želatínu necháme napučať podľa návodu a dáme rozpustiť do mierne vychladnutej polievky.

No Reviews

Postup

1.

Sušené nakrájané huby namočíme do studenej vody cez noc.

Označiť ako dokončené
2.

Do väčšieho hrnca do studenej vody vložíme umyté kuracie mäso a namočené huby. Pór, mrkvu,zeler a ošúpanú papriku nakrájame /nastrúhame/ na drobno a vložíme do polievky. Osolíme, okoreníme a varíme asi 45min./mäso musí byť  uvarené/.

Označiť ako dokončené
3.

Uvarené mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť. Šampiňóny /hlivu/ tiež nakrájame na drobno a pridáme do polievky aj so zázvorom a čilli papričkou. Krátko povaríme.

Označiť ako dokončené
4.

Jarnú cibuľku nakrájame na tenké prúžky a pridáme do polievky s narezaným mäsom. Vajcia rozšĺaháme s trochou vody, nalejeme na povrch polievky a necháme prevarť, odstavíme.

Označiť ako dokončené
5.

Dosladíme medom, okyslíme octom.  Želatínu necháme napučať podľa návodu a dáme rozpustiť do mierne vychladnutej polievky.

Označiť ako dokončené