Vegánsky jesenný guláš s hlivou SCD

Pre 6 osôb:
Potrebujeme:
150 g cibule
3 str. cesnaku
100 g žltej /červenej papriky/
100 g mrkvy
100 g zeleru
150 g kalerábu
150 g zlatej repy
400 g tekvice
200 g čerstvých paradajok
250 g hlivy ustricovej
150 g veľkej bielej fazule
2000 ml zeleninového vývaru /vody/
4 PL oliv.oleja
soľ, ligurček, 1 ČL kurkumy, 1/2 ČL ml.čier.korenia, 1 ČL rasce, 3 ks bobkový list, 6 ks nového korenia, 2 ČL majoránky, 2 ČL údenej papriky, 2 ČL gulášového korenia.
Postup:
Fazuľu namočíme do studenej vody 24 hod. pred varením, prepláchneme a uvaríme osobitne v osolenej vode so saturejkou./bylinka proti nadúvaniu./
Nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu, repu, kaleráb. Poopekáme, aby zelenina jemne skaramelizovala, asi 7 min.
Pridáme nakrájanú hlivu, krátko podusíme, osolíme ,okoreníme, podlejeme vývarom,/vodou/. Paradajky rozmixujeme spolu s nastrúhanou tekvicou a trochou vody a pridáme do gulášu. Táto masa guláš veľmi zahustí. Necháme variť do zmäknutia zeleniny. Na záver pridáme uvarenú scedenú fazuľu, dochutíme, posypeme nasekanou petrž. vňaťou.

No Reviews

Postup

1.

Fazuľu namočíme do studenej vody 24 hod. pred varením, prepláchneme a uvaríme osobitne v osolenej vode so saturejkou./bylinka proti nadúvaniu./ Nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu, repu, kaleráb. Poopekáme, aby zelenina jemne skaramelizovala, asi 7 min.

Označiť ako dokončené
2.

Pridáme nakrájanú hlivu, krátko podusíme, osolíme ,okoreníme, podlejeme vývarom,/vodou/. Paradajky rozmixujeme spolu s nastrúhanou tekvicou a trochou vody a pridáme do gulášu. Táto masa guláš veľmi zahustí.

Označiť ako dokončené
3.

Necháme variť do zmäknutia zeleniny. Na záver pridáme uvarenú scedenú fazuľu, dochutíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Označiť ako dokončené