Vegánsky karfiol na kari s kokosovou smotanou

45 minút

ľahký

4 porcie

Potrebujeme (pre 4 osoby):

1 menší karfiol /800g/
1 červená cibuľa
100 póru /biela časť/
50 g žltej /červenej papriky/
150 g čerstvých šampiňónov
1 konzerva lúpaných paradajok /400 g/
200 ml kokosovej smotany
2 PL oliv. oleja
soľ, 2 ČL kari,  ČL čiernej rasce, 1/2ČL  ml.č.korenia, 1/2ČL škorice, 1/2ČL garam masala

Postup:

Karfiol uvaríme takmer do mäkka. Prepláchneme studenou vodou,scedíme, necháme vychladnúť. Vo väčšom woku zohrejeme ol.olej, pridáme nakrájanú cibuľu, pór, papriku a všetky koreniny. Orestujeme a pridáme nakrájané šampiňóny. Podlejeme trochou teplej vody  a dusíme 10.min. Pridáme rozdrobený karfiol, nasekané lúpané paradajky, smotanu a necháme krátko prejsť varom. Podávame s ľubovoľným pečivom SCD.

 

 

No Reviews

Postup

1.

Karfiol uvaríme takmer do mäkka. Prepláchneme studenou vodou,scedíme, necháme vychladnúť.

Označiť ako dokončené
2.

Vo väčšom woku zohrejeme ol.olej, pridáme nakrájanú cibuľu, pór, papriku a všetky koreniny. Orestujeme a pridáme nakrájané šampiňóny.

Označiť ako dokončené
3.

Podlejeme trochou teplej vody  a dusíme 10.min. Pridáme rozdrobený karfiol, nasekané lúpané paradajky, smotanu a necháme krátko prejsť varom. Podávame s ľubovoľným pečivom SCD.

Označiť ako dokončené