Hovädzie na vínovo-zeleninovej omáčke, cuketovo-zelerová haruľa

ľahký

4-6

Pre 4-6 osôb potrebujeme:
1000 g hovädzie zadné z mladého býka
1 červená cibuľa
1 červená paprika
500 g koreňovej zeleniny /mrkva, petržlen, zeler/
4-5  paradajok
250 ml suché červené víno
1 ČL dižónskej horčice
soľ, čierna rasca,  2ks bobk.list, čierne korenie,  nové korenie
Postup:
Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky a prudko opečieme v hrnci ,aby sa zatiahlo. Odložíme. Na masti /oleji/ orestujeme nakrájanú papriku, cibuľu, čiernu rascu. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, opečieme ,pridáme mäso,nakrájané paradajky, soľ a ostatné koreniny. Zalejeme vínom a varíme asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme a odložíme ho. Omáčku rozmixujeme,pridáme dižónsku horčicu.

No Reviews

Postup

1.

Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky a prudko opečieme v hrnci ,aby sa zatiahlo. Odložíme.

Označiť ako dokončené
2.

Na masti /oleji/ orestujeme nakrájanú papriku, cibuľu, čiernu rascu. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, opečieme ,pridáme mäso,nakrájané paradajky, soľ a ostatné koreniny. Zalejeme vínom a varíme asi 2 hod.

Označiť ako dokončené
3.

Keď je mäso mäkké, vyberieme a odložíme ho. Omáčku rozmixujeme,pridáme dižónsku horčicu.

Označiť ako dokončené
4.

Podávame s cuketovo zelerovou haruľou.

Označiť ako dokončené